Поділитися


Наочно про безпеку руху: ірпінські студенти побачили світ крізь «алкоокуляри»

Співробітники патрульної поліції Київщини провели зустріч зі студентами Університету державної фіскальної служби України, під час якої нагадали основні правила безпеки на дорозі, важливість дотримання правил дорожнього руху та наслідки, до яких призводить їх ігнорування. Студенти взяли участь у пізнавальному експерименті з використанням «алкоокулярів». Про це повідомляють пресслужби вишу та патрульної поліції.

«Офіцер поліції Сергій Безпальчук розповів про фактори, які створюють небезпеку на дорозі. Лектор навів приклади і поділився статистикою дорожньо-транспортних пригод. Зокрема, присутні дізналися, що за 70% врятованих життів у ДТП людство має бути вдячне паскам безпеки, 80% усіх ДТП відбувається на швидкості до 65 км/год (для людини це приблизно як стрибнути з 6-го поверху), про те, що при лобовому зіткненні на швидкості 50 км/год вага людини зростає до 3 тонн, тож непристебнутий водій проб’є головою лобове скло. Наприкінці усі охочі приміряли “алкоокуляри” – це окуляри-симулятори, в яких вбудована лінза, що діє на вестибулярний апарат, як при невеликому стані алкогольного сп’яніння. Щоб присутні пересвідчилися, що у такому стані порушується координація рухів і неможливо повноцінно контролювати свої дії», – розповідається в повідомленні університету.

«Кожен бажаючий мав змогу одягнути окуляри, які імітують стан сп‘яніння, та виконати елементарні дії. Звичайно ж, навіть із завданням пройти по прямій не зміг справитись жоден учасник», – зазначили в патрульній поліції.

Поділитися