Поділитися


Мурал із сіллю з «Артемсолі» в Ірпені будуть допрацьовувати

Мурал «Бахмут, з тобою Ірпінь!», створений на одному з будинків центральної площі Ірпеня, будуть допрацьовувати на прохання мешканці Соледару. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня та СЕО товариства «Відважних» Володимир Карплюк.

«Створення муралу «Бахмут, з тобою Ірпінь!» на центральній площі Ірпеня викликало широке громадське обговорення. Зокрема, жителі сусіднього з Бахмутом міста Соледар звернулися до Ірпінської громади з проханням про допрацювання цього муралу з додатковим акцентуванням на Соледарі. Саме там працювало українське підприємство «Артемсіль»», — пояснив Карплюк.

Таке рішення ухвалили спільно з ініціаторкою створення муралу «Бахмут, з тобою Ірпінь!», співачкою Дашею Суворовою. Зміни планують внести до кінця травня. Допрацьовуватиме мурах його автор, художник Іван Шульгін.

«Нагадаю, що цей мурал є мистецьким баченням спогадів дитинства української співачки Даші Суворової, яке пройшло у Бахмуті і асоціюється в неї з сіллю «Артемсіль». Ірпінська міська рада у цьому мистецькому проєкті провела комунікацію з власником приміщення, а товариство «Відважних» підтримало створення муралу фінансово», — додав Володимир Карплюк.

Варто зазначити, мурал з сіллю з «Артемсолі» в Ірпені презентували наприкінці квітня. Під час відкриття відбувся концерт Даші Суворової, яка, зокрема, виконала й нову свою пісню «Мурали».

Поділитися