Поділитися


Moodle: Ірпінь впроваджує нові технології в дистанційній освіті

Дистанційні технології в дії. Освітня система України, як і багатьох країн світу, постала перед викликом забезпечення освіти в умовах подолання короновірусної пандемії.


Дистанційні технології навчання єдиний варіант в цій ситуації, в той же час це одна з провідних світових тенденцій в освіті – ця технологія реалізує принцип безперервної освіти і здатна задовольнити постійно зростаючий попит на знання в інформаційному суспільстві. Тому, сьогодні більше завдання – не знайти ресурс, а не потонути в тому різноманітті і вибрати те, що підходить конкретному вчителю. Вчителі мають швидко та свідомо зробити над собою зусилля – навчитися працювати в нових умовах. Зважаючи на посталі виклики, педагоги міста Ірпень об’єднались для створення спільної навчальної бази на основі потужностей платформи дистанційного навчання Moodle.


Moodle – це найбільш досконала і поширена в Україні і в світі система такого призначення. На даний момент Moodle вже має 129 мільйонів користувачів в усьому світі й продовжує розвиватися темпами, значно швидшими, ніж її конкуренти. Це безкоштовна найбільш досконала ліцензійна система.

23 та 24 березня 2020 рокуна в Ірпені стартував запис пілотних відеоуроків кращих педагогів міста, які закладуть основу навчальних курсів на базі Moodle для школярів міста. Наразі скоро учні зможуть побачити уроки географії від Олега Горового , вчителя географії Ірпінської СЗОШ№12, лауреата (ІІмісце) Всеукраїнського етапу конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2019», історії – від Івана Козака, учителя Ірпінської ЗОШ№13, переможця обласного етапу конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2020», зарубіжної літератури – від Лесі Харітоненко, директора Ірпінського НВО «ІЛІТ-МАН», переможця обласного етапу конкурсу професійної майстерності «Учитель року-2020», математики для початкових класів за технологією «Росток» — від Лесі Литвин директора Ірпінської ЗОШ№17.


Окрім того, саме на потужностях Moodle уже ведуть свої уроки у форматі веб-конференцій педагоги Ірпінського НВО «ІЛІТ-МАН». Досвід використання дистанційної освітньої платформи Moodle також мають вчителі Ірпінських шкіл №13, №2. Освоєння таких ресурсів потребує часу та зусиль, тому для педагогічних працівників усіх шкіл терміново розпочнуться навчальні веб-конференції від сертифікованих педагогів.


Об’єднання та мобілізація усіх учасників освітнього процесу дозволить вирішити нагальну проблему доступу до освіти в умовах вимушеного карантину та дасть змогу закласти якісні основи дистанційного навчання в регіон.

Поділитися