Поділитися


Мобільні психологи Ірпеня отримали в допомогу новенький позашляховик (відео)

За десять місяців, відколи в Ірпінській громаді працює мобільна психологічна бригада, її фахівці надали допомогу майже півтори тисячі родинам. Відтепер діяльність психологів стане ще ефективнішою. Адже в їхньому розпорядженні є місткий, універсальний позашляховик від фонду  ООН UNFPA  в галузі народонаселення України, який надали спільно з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення».

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради, проєктна менеджерка ГО «Інноваційні соціальні рішення»:

«Такі автомобілі були закуплені, їх надійшло в Україну шістдесят. Це шістдесят нових Mitsubishi Outlander. І поширені вони були серед громад, які, на жаль, мають найвищі показники звернень дійсно потребують такої підтримки. Одна з таких машин була доставлена до Ірпеня. І наразі використовується нашою мобільною бригадою соціально-психологічної підтримки в Ірпінській громаді».

Мобільні психологи нову автівку вже випробували. Зробили на ній близько десяти виїздів і оцінили її переваги.

Наталія Вагнер, координаторка мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:

«Раніше ми приїжджали своїм автомобілем, тобто автомобілем нашого водія. Це було маленьке авто. Звісно, коли нам потрібно було перевозити велику родину, багатодітну, то це було проблемою. Тому що і коляски, і речі, все було важко розмістити в автомобілі. Цей же автомобіль великий. Сюди багато можна посадити людей і взяти усі речі».

Олена Шевченко, психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:

«Домашнє насильство – це перший крик. Ну і якщо людина «кричить», що їй погано, що не може себе урівноважити, не може дихання привести у порядок, не може із собою впоратися, не знає, що з нею робиться, то також це наш випадок».

Психологи зазначають, тепер вони можуть оперативно прибути і підтримати родини у найвіддаленіших куточках громади. Адже позашляховик легко прокладає дорогу навіть там, де її немає.

Поділитися