Поділитися


Місто-герой Ірпінь відвідали народні депутати України (відео)

Біля зруйнованого окупантами будинку культури керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міськради Дмитро Негреша вже вкотре розповідає про звитяжну оборону міста-Героя Ірпеня. 28 березня 2022 року Ірпінь першим прогнав ворога. А вже 2 квітня було звільнено всю Київську область. Згадати як все було, вкотре почути і побачити наслідки російської агресії у місто-герой приїхали народні депутати України.

Олександр Пасічний, народний депутат України, представник міста-Героя Миколаєва:

«Ходимо по Ірпеню і бачимо схожість наших проблем і болю, які відчувають наші міста, найбільш постраждалі міста України».

Гостям показали також зруйнований росіянами ірпінський стадіон «Чемпіон». Цієї суботи тут відбувся перший регіональний турнір із регбі, присвячений Героям територіальної оборони міста. Народний депутат України Олександр Горобець проанонсував тут масштабний турнір незламності.    

Олександр Горобець, народний депутат України:

«Зробити потужний сильний захід за участю нових міст-Героїв. Їх 10 на Київщині. Я думаю, що за декілька днів ми точно скажемо, що це буде за захід. Щоб весь світ побачив не лише незламність Київщини і всіх міст-Героїв і всю незламність українського народу».

Микола Задорожній, народний депутат України, представник міста-Героя Охтирки:

«Представляючи міста-Герої така ідея виникла, плануємо таке і я думаю, що це має бути по всій Україні, не тільки в містах-Героях, а й там, де є можливість фізична. Тому закликаю всіх відновлювати не тільки інфраструктуру, а й відновлювати душу й тіло українського народу, у першу чергу наших дітей».

Підсумували візит на героїчній вулиці 10-та Лінія в Ірпені.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міськради:

«Цей візит полягає в тому, щоб їм на власні очі побачити ті наслідки, які відбулися в місті Ірпінь. Деякі депутати представляють інші округи інших регіонів – Миколаївщину, Сумську область. Тобто вони мають з чим порівняти ті наслідки».

Данило Мавлянов, голова Бучанської районної державної адміністрації:

«70 % Ірпеня, як ви знаєте, було знищено. Тільки біль. І ми повинні знати, що не повинні допустити більше такого. Ніколи».

Поділитися