Поділитися


Майбутні рятувальники відвідали пожежну частину Ірпеня (фото)

Учасники руху юних пожежних-рятувальників Бучанського району побували в гостях у рятувальників 36-державної пожежної частини Ірпеня. Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Київській області.

Школярі поспілкувались з професіоналами пожежно-рятувальної справи. Ті розповіли дітям про свою професію і досвід, а також ознайомили зі своїм обладнанням і технікою, котрі використовують під час надзвичайних ситуацій.

Юні рятувальники мали змогу використати отримані навички на практиці та спробувати загасити умовну пожежу за допомогою спеціального обладнання.

«Цей день був не тільки корисним для дітей, але й для нашої команди. Ми побачили, як діти були захоплені нашою роботою та бачили, як важлива наша професія. Ми сподіваємося, що цей захід залишиться в пам’яті дітей надовго, а відкриття професії пожежного-рятувальника може стати стимулом до розвитку у цьому напрямку в майбутньому», – зазначили рятувальники.

Рух юних пожежних-рятувальників – це ініціатива, яка дозволяє дітям та підліткам отримати знання, необхідні для попередження надзвичайних ситуацій. Цей рух має на меті зміцнити дружні відносини між дітьми і підлітками з різних громад під девізом — «Навчись сам! — навчи молодших».

Поділитися