Поділитися


Марки, листівки та конверт: Укрпошта презентувала поштовий блок, присвячений містам-Героям Приірпіння

До річниці звільнення Київщини від російських окупантів Укрпошта випустить новий поштовий блок присвячений містам-Героям Приірпіння — «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель». До нього ввійдуть листівки, марки та конверт із символічним оформленням.

Дизайн поштового блоку створили, використовуючи матеріали фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка, фотографа Михайла Джоса, фотографії з перших шпальт всесвітньовідомих видань, а також малюнок художника Олександра Нікітюка.

«Це не лише карбування подій у колективній пам’яті та історії, а й проживання болю та скорботи, які досі з’їдають кожного з нас зсередини. Складно повірити, що вже наступна весна, але ми не забудемо цих героїчних людей та міста»,— зауважили в Укрпошті.

В обіг поштовий блок буде введено 31 березня. Всього планують створити 100 тисяч примірників.

Погашення «Перший день» проведуть 31 березня в Київському головпоштамті, а також спецпогашення обіцяють влаштувати й в містах-Героях — у Бучі, Ірпені ті Гостомелі.

Предзамовити випуск можна ТУТ. Вартість такого блоку – 90 грн.

Нагадаємо, у червні, До Дня Конституції України, Укрпошта випустила поштову марку «Українська мрія» з зображенням найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія», знищеного російськими окупантами в Гостомелі.

Поділитися