Поділитися


Кримчанка Юлія Качула розповіла, як ірпінський пам’ятник молодому Шевченку об’єднує Україну та надихає

Пам’ятник молодому Тарасу на центральній площі Ірпеня став образом, який об’єднав минуле і майбутнє України. Кліп на пісню, що стала призеркою конкурсу пісень на слова Тараса Шевченка «Ше.Fest – 2018» знімали в Приірпінні.

Звідки взялася ідея покласти вірші Шевченка на музику, що Вас надихнуло?


– Ідея зробити вірш Шевченка у стилі хіп-хоп – Міхи Невідомського, він взагалі справжній Шевченколюб. Для мене це був перший досвід у хіп-хопі, і досить вдалий, тому що пісня стала однією з переможниць конкурсу найкращих пісень на слова Тараса Шевченка «Ше-Fest».


Як так сталося що Ви вокалістка з Криму записали спільний трек з виконавцем хіп-хопу з містечка що на Київщині?


– Ми наживо познайомились на фестивалі у Івано-Франківську, але заочно вже були знайомі у фейсбуці, і там на фестивалі виступили дуетом з піснею з мого проєкту «Слухай українською». Людей дуже вразив наш виступ і якось захотілося творчо це продовжити, з’явилось декілька треків, один з яких – «Гоголю».


Чому саме Ірпінь обрали для зйомки кліпу?


– Це теж ідея Міхи, тому що я, як кримчанка, насправді, мало де була в Україні… Він розповів про пам’ятник молодому Шевченку, аналогів якого немає, як я знаю, у світі. І коли я його побачила, зрозуміла, що це справді унікальний монумент, мені захотілося його увічнити ще у нашому відео. Сценарій кліпу ми придумали буквально за вечір, і цей пам’ятник став об’єднавчим символом минулого і сучасного України.

Чи плануєте Ви створювати і далі схожі треки, а саме на вірші українських поетів?


– Насправді, у мене дуже багато авторської поезії, пісень, які я хочу виспівати, записати, відзняти. Але взагалі, мені подобається цей напрямок і я буду його також розвивати. Ось, нещодавно, зробила свою інтерпретацію Іздрика.


Чи стали б Ви учасником музично-книжкового фестивалю, якби відновили фестиваль Irpin Book Fest?


– Обов’язково відновлюйте! Подібні заходи дуже потрібні для розвитку слова, пісні, культури, для нашого єднання! Залюбки приїду і підтримаю!


Де можна познайомитися з Вашою творчістю?


– Я маю свій You Tube -канал підписуйтесь, поширюйте, коментуйте, для мене тут, у Сімферополі, це справжня підтримка!

Поділитися