Поділитися


Компанія «Екософт» ознайомила представників громад із сучасними технологіями очищення води

Чиста якісна вода – одна з основних потреб кожної людини. Як зробити воду якіснішою – говорили в компанії «Екософт» в Ірпені. Це підприємство є лідером виробництва та продажу фільтрів в Україні. Познайомитися із сучасними технологіями сюди з’їхалися керівники територіальних громад та представники комунальних підприємств із різних регіонів країни.

Андрій Медвідь, директор департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Міністерства розвитку громад і територій України:
«На сьогоднішній день перед нами стоїть дуже складне завдання: одночасно підвищити якість і при цьому зробити цю послугу більш доступною, в тому числі й зменшити її вартість. Тому я сподіваюся, що компанія “Екософт” запропонує такі технології».

Для гостей організували екскурсію виробничими цехами підприємства. Там вони познайомилися з усіма процесами виготовлення сучасних фільтрів та обладнання, а також отримали фахові коментарі, як використовувати місцеві ресурси й отримувати з них чисту воду через ефективне очищення.

Андрій Мітченко, виконавчий директор компанії «Екософт»:
«Моя головна ідея в тому, що вода, яку можна приготувати централізовано, повинна відповідати головним вимогам до своєї якості, але це не абсолютне рішення. У нас повинні бути ще додаткові рішення, коли ми в точці споживання можемо зробити воду супер-якості, яка перевершує нормативні показники, яка краща, ніж нормативні показники».

Гості знайомилися з технологіями очищення води як для централізованого водопостачання, так і з системами локального очищення води – в окремих приміщеннях та водоматах. Це саме ті установки з багаторівневим ступенем очищення, які забезпечують найвищу якість води. Після побаченого й почутого багато керівників одразу зацікавилися використанням технологій «Екософту» у своїх громадах.

Василь Микитенко, Мліївський сільський голова (Черкаська обл.):
«Водогони ми частково замінили. У нас іще небагато водогонів, але плани великі, ми розраховуємо на державну програму “Питна вода України”. Думаю, що все-таки в нас вийде реалізувати саме ці технології, які пропонує компанія “Екософт”».

Олександр Гаврилюк, Пулинський сільський голова (Житомирська обл.):
«Оці локальні фільтри очистки – це дуже важливо. Тому що дошкільні заклади, школи, інші заклади – це дуже-дуже важливо. Ми над цим теж працюємо, ми хочемо, крім того, що є очистка в самому селищі, ставити локальні очистки для шкіл і дошкільних закладів».

Юрій Шамановський, Новоархангельський селищний голова (Кіровоградська обл.):
«Ми хочемо глобально це зробити: школи, садочки і зразу поставити для людей у парку. Ми зараз робимо дуже велику зону відпочинку – і там поставити пару таких автоматів, як я дивився (ці рожеві дуже гарні), щоб дати людям воду. Людям потрібна питна вода».

У свою чергу «Екософт» готовий усіляко сприяти забезпеченню громад якісною водою. 

Андрій Мітченко:
«У ту частину, яка стосується локальної очистки і очищення води до дуже високих стандартів у точці споживання, ми взагалі можемо інвестувати за власний кошт, і на громади тоді покладаються лише експлуатаційні витрати з утримання цих речей».

Якою може бути співпраця підприємства з громадами, можна побачити на досвіді Ірпеня. Про це учасникам зібрання розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У нас із «Екософтом»  тісне партнерство. Вони роблять у нас уже не першу станцію очищення та знезалізнення питної води, і невдовзі ми відкриємо нову найпотужнішу станцію по вулиці Чехова. Більш того, “Екософт” бере участь у дуже багатьох заходах, дуже підтримує наше місто. В усіх садочках та школах вони встановлюють станції очищення, це безкоштовно. І дуже важливо, що “Екософт” – це одна з найбільших бюджетоутворюючих компаній нашого міста, бо вони працюють повністю набіло, у них іноземні інвестиції. І цим ми, звичайно, дуже пишаємося».

Поділитися