Поділитися


Книгу «Битва за Ірпінь» презентували на Міжнародному книжковому ярмарку (відео)

Однієї з головних подій міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві стала презентація книги «Битва за Ірпінь» — ілюстрованої хронології подій про оборону міста-героя, яке зупинило російську армію на шляху до столиці. На книжковому ринку – це єдине видання, що документує війну в Україні. Презентував книгу її автор – Петро Щербина.

Петро Щербина, автор книги «Битва за Ірпінь»:

«Дякую героїчній Ірпінській громаді і меру Ірпеня Олександру Маркушину, якйи показав приклад, що міський голова не має права покинути свою громаду, має взяти в руки зброю і особисто воювати проти ворога. Серед нашої ірпінської управлінської команди не було тих, хто накивав пятами. І це дуже важливо. Усі стали до зброї, розподілили між собою напрямки  і таким чином Ірпінь став форпостом і не пустив ворога до столиці».

У презентації книги взяли участь лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин, головний редактор газети «Літературна Україна» Сергій Куліда і цьогорічний лауреат відзнаки  Народний поет України- Василь Куйбіда. А також — представники посольства України у Польщі.

Таміла Шутак, перший секретар Посольства України в Республіці Польща:

«Ця книга допоможе юристам на міжнародній арені включити, як один із речових доказів, свідків цих подій в Ірпені до тих справ кримінальних, які будуть відкриті проти росіян».

Нагадаємо,  книга «Битва за Ірпінь» побачила світ у грудні 2022 року. Її вже презентували в Києві, Сполучених Штатах та Ірландії. До річниці визволення Ірпеня на основі книги створили фільм «Форпост Ірпінь». Продюсером фільму та керівником авторської групи виступив автор книги Петро Щербина. Над фільмом працювала творча команда інформаційного агентства ITV.

Петро Щербина, автор книги «Битва за Ірпінь»:

«Дякую кожному, хто обороняв Ірпінь, і кожному хто допомагав мені в написанні книги «Битва за Ірпінь», у критиці, в перекладі, у підготовці фільму «Форпост Ірпінь».

Зазначимо також, що гроші від продажу англомовного видання книги «Битва за Ірпінь» перераховуються у «Фонд відновлення Ірпеня», який залучає ресурси на відбудову зруйнованого російськими окупантами міста.

Поділитися