Поділитися


Ірпінь відвідала міністерка економіки Латвії Ілзе Індріксоне (відео)

Поблизу блок-посту «Караван-гала», біля найзнаковішого будинку, що вже став символом варварства росіян, перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук зустрічає гостей з Латвії. Делегація на чолі з міністеркою економіки Ілзою Індріксоне завітала до Ірпеня, щоб власними очима побачити наслідки збройної агресії російської федерації.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінський міського голови:

«По цій дорозі, по якій ви щойно їхали, проходила лінія спротиву. На цьому посту загинуло 18 бійців територіальної оборони. 515 багатоквартирних житлових будинків постраждали, 1 130 приватних житлових будинків постраждали, 1 500 приватних житлових будинків ідуть під демонтаж і 40 багатоквартирних житлових будинків іде під демонтаж».

Ілзе Індріксоне, міністерка економіки Латвійської Республіки:

«На зустрічі з вашим міністром ми заявили, що готові підключатися до реконструкції. Дуже важливо, щоб люди могли повертатися додому. І ті українці, які зараз живуть у Латвії, теж хочуть швидше повернутися додому».

Очільниця міністерства економіки Латвії дізналася також і про сорок тисяч мирних мешканців, яких вдалося евакуювати через зруйнований Романівський міст під час бойових дій. Тепер весь світ знає про цю переправу, як про дорогу життя.

Ілзе Індріксоне, міністерка економіки Латвійської Республіки:

«Щоранку люди в Латвії прокидаються з новинами від України. Те, що відбувається зараз у вас, для нас є актуальним і дуже важливим. І найголовніший меседж, який я повезу від вас до своєї країни, — це те, що українці не чекають завершення війни, а вже зараз працюють над відновленням своєї країни і утвердженням європейських цінностей».

Споглядаючи живі картинки воєнних злочинів російської армії, Ілзе Індріксоне зазначила, що Латвія — одна із країн, які активно працюють в питанні створення міжнародного трибуналу і покарання російського агресора.

Поділитися