Поділитися


Ірпінь – «українське диво», або місто яке має відвідати кожен

Ірпінь – це місто, яке краще один раз побачити, ніж сто разів про нього почути. За потужний і стрімкий розвиток протягом останніх років його називають Українським дивом. Лише за три роки місто було відреконструйовано, створено більше двохсот інфраструктурих об’єктів. Особливість сучасного Ірпеня – це його архітектура. Поєднання античних та сучасних елементів архітектури не залишить байдужим нікого. Ірпінь має відвідати кожен, щоб зрозуміти наскільки комфортними та доглянутими мають бути українські міста.

Кожен новий інфраструктурний об’єкт, що було створено за останні роки, має свою історю. Кожна лінія та деталь продумана до дрібниць. На центральній площі міста поєднано античні колони та скульптури з сучасними елементами. Біля міського відділу РАЦС та музичної школи встановлено сюрреалістичні скульптури закоханих та музикантів. Все це доповнено ліхтарями та лавками в стилі хай-тек.

Ландшафтний дизайн не поступається архітектурному – доглянуті і завжди зелені газони. В літню спеку сховавшись в тіні дерев на них часто відпочивають містяни та гості міста. Безліч дерев та кущів висаджено на площах та в парках, що безперечно прикрашає місто.

Особливе історичне значення для міста має парк Будинку творчості письменників. На місці де була галявина з гойдалкою, там свого часу Тарапунька і Штепсель розважали працівників меблевої фабрики в обідню перерву готуючись до своїх виступів, тепер встановлено невелику сцену для виступів письменників. Збережено сад, що висадили письменники і відновлено письменницьке озеро. Вхідним воротам письменники дали назву “Зелена брама”, дуже багато років вона не була зеленою, але після реконструкції парку її замінили і тепер її колір відповідає назві. А по “Алеї натхнення” встановлені дерев’яні скульптури героїв трилогії Миколи Носова “Незнайка”, щоб надихати перехожих та письменників.

Редакція сайту радить обов’язково відвідати наступні об’єкти в місті:

Ірпінь чекає на Вас! Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Приїжджайте в Ірпінь і побачте на власні очі що таке «українське диво».

Поділитися