Поділитися


Ірпінь став центром світової екологічної акції (відео)

22 квітня, у Всесвітнійдень Землі, Ірпінь став центральною локацією світової акції «1 мільйон дерев життя». Цього дня на ірпінській набережній висадили 50 лип та катальп. Дерева садили у пам’ять про загиблих захисників та мешканців міста.

До заходу долучилися містяни та гості Ірпеня. Серед них Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

Марек Шафін, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні:

«Завжди мені подобалася ваша набережна. Бачу, що вона постраждала, але вірю, що ви зможете зробити її ще кращою і я теж хотів внести свою частку».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Дуже багато дерев було пошкоджено під час бойових дій. Нам допомогли ці дерева придбати і зараз їх висаджуємо. І я дуже дякую, до нас приїхали почесні гості. І посли, і міністр Кабінету Міністрів і за це їм дуже дякуємо».

У піднесеному настрої дерева життя висаджували і дорослі, і малі.

Анастасія Король, мешканка Ірпеня:

«Мені дуже сильно сподобалося. Це було дуже весело».

Петро Король, депутат Ірпінської міської ради:

«Наша набережна, як всі знають, була пошкоджена. Завдяки таким людям, благодійним організаціям, які на сьогоднішній день нам надають можливість відновлювати набережну, вона знову зацвіте, буде відновлена, гарна як і була до цього, а ще й краща!».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«На ірпінській набережній це вже не перший подібний захід. Дуже багато ініціативних груп виходить із пропозицією засадити нашу набережну різними видами і дерев, і кущів. Нещодавно ми висаджували тут кущі калини, якщо пам’ятаєте».

Дерева для акції надала компанія «Октава Капітал».

Тетяна Андріанова, генеральний директор «Октава Капітал»:

«Ми зі свого боку зробимо все, щоб відродити місто Ірпінь. Місто, яке ми пам’ятаємо як місто парк, місто сквер, місто ліс. І ці дерева, які вирощені у нашому розсаднику, ми вважаємо, повинні надавати красу цьому чудовому місту».

Разом із Ірпенем цього дня дерева висаджували у багатьох інших містах України та ще у 30 країнах світу. Загалом на 70 локаціях висадили 1 мільйон «зелених легень планети». Ініціаторка акції Ганна Крисюк координувала процес через телемарафон у прямому ефірі. За її словами, організували таку акцію не лише для того, аби озеленити Землю, але й щоб зібрати кошти на закупівлю розвідувальних дронів для Збройних сил України.

Ганна Крисюк, ініціаторка акції «1 мільйон дерев життя»:

«Ми всі можемо приїжджати сюди, слідкувати за деревами чи вони доглянуті, підливати водичкою. І пам’ятати, що ці дерева життя вони висаджувалися для того, щоб підтримати наших захисників, проєкт «1000 дронів для України», зібрати донати на те, щоб маючи шанс на життя, який нам дають Збройні сили, дати шанс вижити і їм».

До речі, збір на дрони для української армії триває.Долучитися може кожен охочийза посиланням у описі до цього сюжету. Разом до перемоги!

Поділитися