Поділитися


Ірпінь поглиблює співпрацю з Азербайджаном

Ірпінь продовжує розвивати й поглиблювати співпрацю з Азербайджаном. Між Ірпенем і цією країною тривають уже давні дружні стосунки. І зараз відкривається новий напрямок взаємодії – між Ірпінською молодіжною радою та громадським об’єднанням Азербайджану «Молоді реформатори». 

Фарид Шахбазли, голова ГО «Молоді реформатори»:
«Ми майже рік активно співпрацюємо з молоддю України. Коли ми влітку вперше були в Ірпені, місто нам дуже сподобалося. Думаю, що ми будемо дуже активно співпрацювати з молоддю Ірпеня. І ми думаємо, що є дуже великий потенціал для співробітництва між азербайджанською й українською молоддю».

На зустрічі з мером Ірпеня Олександром Маркушиним представники ірпінської молоді та Азербайджану підписали меморандум про співпрацю.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Вони (Ірпінська молодіжна громадська рада) підписали меморандум про співпрацю з молоддю Азербайджану, з їхньою молодіжною радою всієї країни. Це дуже авторитетно і дуже потужно. Зі свого боку ми максимально надамо всі можливості для допомоги, для співпраці, і, я впевнений, у нас усе вдасться».

Ольга Бичковська, голова Ірпінської молодіжної громадської ради:
«Це новий крок. Ми завжди ініціювали всі зустрічі на території України, а Азербайджан – це буде наш маленький перший крок до міжнародної дружби».

Гості з Азербайджану були раді також зустрічі зі своїм земляком, членом Спілки художників Азербайджану, активним учасником художнього пленеру «Намальований Ірпінь» Аскером Джавадовим. Аскер розповів, що дивиться на Україну очима художника, і що для нього Україна починається з Ірпеня.

Аскер Джавадов, член Спілки художників Азербайджану, учасник пленеру «Намальований Ірпінь»:
«Моя діяльність в Україні розпочалася з Ірпеня. Він став улюбленим, і я думаю, що Ірпінь для мене особисто і, можливо, для моєї держави – Азербайджану – це духовний центр України».

Ще одним невипадковим знайомством для азербайджанців стала зустріч із депутатом Ірпінської міськради Антоном Головенком. Він щойно повернувся з Азербайджану і поділився свіжим поглядом на співпрацю молоді двох країн.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Найбільше мене вразило, що саме молодь 2000 року народження, 2001 року народження – саме вони звільняли окуповані території Карабаху. І при цьому вони самі фізично раніше ніколи там не були, тобто вони народилися вже після того, як їхню територію окупували. Це говорить про сильну молодіжну політику, про сильне патріотичне виховання. У цьому плані, я вважаю, нам потрібно дещо в них узяти для себе, можливо, повчитися (не побоюся цього слова) і теж виховувати нашу молодь патріотично».

На завершення свого візиту до Ірпеня гості відвідали парк Дружби імені Заріфи Алієвої і разом із ірпінцями поклали квіти до пам’ятника легендарній азербайджанці, іменем якої і названий парк в Ірпені.

Поділитися