Поділитися


Ірпінь долучився до міжнародної велогонки «Київська сотка»

Олександра Страдецька, журналістка:

«Що таке прокинутися рано-вранці – і гайда на велосипед, щоби проїхати 50 та навіть 100 кілометрів? Про це точно знають учасники вже традиційної для Київщини та Приірпіння велогонки “Київська сотка”. Бо ж там, де спорт, без Ірпеня не обійтися!»

Михайло Кушка, учасник велогонки:

«Довелося дуже рано прокинутися. Чесно кажучи, я тільки з весілля, тому дуже важко було встати».

Євген Деркач, учасник велогонки:

«Зранку такий мандраж: чи я все зробив, чи нічого не забув. Цього ранку взагалі було холодно».

Проте холод – не завада пригодам. Свіжого недільного ранку вулицями Ірпеня промчали майже 1750 велосипедистів практично з кожного куточка України, а також із Литви та Білорусі. Долали дві дистанції: 50 або 100 кілометрів – на вибір. 50 кілометрів обрали більше 300 учасників. Вони фінішували в Ірпені, в парку «Центральний».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Я дуже радий, що в черговий раз проходить “Київська сотка” через наше місто. І я впевнений, це не востаннє. Наше місто дуже потужне, і я певен, що в наступному році так само ми будемо нагороджувати в нашому місті переможців на дистанції 50 кілометрів».

До наймасштабнішої велогонки України «Київська сотка» Ірпінь долучився вже втретє. Цього року головними партнерами маршруту на 50 кілометрів виступили Ірпінська міська рада та Товариство «Відважних». Спонсорами стали Інвестиційна група «Molodist», компанії «Планета Пластик», «Ecosoft» та інші.

Олеся Єрошкіна, PR-менеджерка компанії «Ecosoft»:

«Ми підтримуємо розвиток велоспорту в Ірпені, в Приірпінні. Власне, тому ми виступаємо тут спонсорами, будемо вручати подарунки».

За результатами заїзду визначено 12 призерів. У віковій категорії 18–39 років золоту медаль серед чоловіків здобув Михайло Кушка, серед жінок –  Аліна Короленко. У категорії 40–59 років – Юрій Ящук та Ольга Гордієнко.

Юрій Ящук, переможець велогонки «Київська сотка»:

«У мене так трапилося, що це п’ята “Сотка”, і в попередніх чотирьох у мене було три рази третє місце. Сьогодні я перервав цю серію з третіх місць – отримав золоту нагороду. Звісно, мені дуже приємно».

Залишається додати, що розвиток велоспорту й відповідної інфраструктури – один із пріоритетних напрямків в Ірпені. Тому місто й надалі готове приймати міжнародні та всеукраїнські змагання. А шанувальникам саме «Київської сотки» залишається чекати наступного року.

Поділитися