Поділитися


Гурт «Друга ріка» передав 100 тисяч гривень на благодійність із акустичного концерту «Інша ріка» в Києві (фото)

Гурт «Друга ріка» зіграв благодійний акустичний концерт «Інша ріка» – перший у Києві від початку повномасштабного російського вторгнення. Виступ музикантів, крім дотримання зобов’язань перед глядачами, які придбали квитки до 24 лютого, мав на меті зібрати кошти на підтримку діяльності благодійного фонду «Вектор – оптична лабораторія», який безкоштовно ремонтує прилади для ЗСУ.

На концерт були запрошені волонтери і військовослужбовці з родинами.

«Виступ відбувся у теплій дружній атмосфері. Музиканти зіграли в акустичній версії улюблені та всім знайомі пісні “Три хвилини”, “Вже не сам”, “Фурія”, “Секрет”, “Так мало тут тебе” та інші, дещо з маловідомого репертуару і свою нову пісню “Чи ти почув”», – розповідає пресслужба «Другої ріки». 

«Наче звичайний концерт, яких ми відіграли сотні, але чомусь перед виходом і перші хвилини на сцені я хвилювався так, ніби вперше. Ми проїхали тисячі кілометрів, виступаючи в Європі – знайомились із новою публікою та зустрічались із добре знайомими шанувальниками, але концерт вдома для рідної публіки – надзвичайно важливий і відповідальний момент, який змусив нас хвилюватися. Мабуть, тому що для мене це був своєрідний звітний концерт, як символ повернення та продовження життя. Дякуємо вам за цю хвилюючу мить… Повернення…», — прокоментував концерт фронтмен гурту Валерій Харчишин.

Перед виступом музиканти оголосили про збір коштів на своїх сторінках у соцмережах. У відвідувачів концерту також була можливість зробити донат – готівкою (для цього перед входом у зал була розташована спеціальна скринька) або скориставшись QR-кодом. Загальна сума, яку гурт передав у БФ «Вектор – оптична лабораторія» – 100 000 грн. Вона складається зі зроблених українцями пожертв та частини коштів із продажу квитків.

«Ми – ті люди, хто безпосередньо не бере участі в бойових діях, та маємо найважливіше завдання – посилювати нашу армію в тій сфері, де ми є спеціалістами. Підтримка армії діячами культури та мистецтв надважлива і доводить, що у своїй боротьбі українці єдині. На отримані від гурту “Друга ріка” гроші ми відремонтуємо військові оптичні прилади на суму понад $30 тис. і відправимо їх на фронт. Справні тепловізори, прилади нічного бачення та інші оптичні пристрої допоможуть нашим воїнам зберегти життя на полі бою, а значить користь від нашої роботи буде безсумнівною», — розповів військовий волонтер, засновник БФ «Вектор – оптична лабораторія» Ігор Федірко.

Фонд проводить за кошти благодійників дороговартісні ремонти за запитами від військовослужбовців. Його діяльність триває вже більше семи років. Маючи великий досвід роботи з оптикою та розуміння, які помилки найчастіше робляться під час використання приладів, керівники лабораторії започаткували військову школу «Боривітер». У ній проводиться безкоштовна підготовка військовослужбовців, які найближчим часом мають бути передислоковані в місця ведення бойових дій. 

«Друга ріка» планує продовжити відвідувати міста України з благодійним туром «Інша ріка» та збирати кошти для підтримки ЗСУ. Графік концертів наразі складається і буде анонсований згодом.













Фото Ірени Скуратовської

Поділитися