Поділитися


Для швидшого відновлення громад Ірпінська міськрада пропонує розширити капітальні видатки з місцевих бюджетів деокупованих територій

Депутати Ірпінської міської ради звернулися до Президента України та Кабінету Міністрів з приводу нагальної потреби розширення переліку капітальних видатків з місцевих та обласних бюджетів для деокупованих територій в умовах воєнного стану. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Він наголосив, що це звернення – вкрай важливе для усієї України. Адже зараз видатки, які можна було б спрямувати на відбудову інфраструктури, не зафіксовані в Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 червня 2021 р. №590.

«Справа в тому, що зараз, під час воєнного стану, Ірпінська громада, як і десятки інших громад, не має змоги використовувати кошти на відбудову пошкодженої інфраструктури в повному обсязі… Гроші у бюджетах начебто є (хоч і невеликі), але використати їх, наприклад, на реконструкцію пошкодженої ДЮСШ чи зруйнованого житлового будинку ми не можемо. Такі видатки Казначейська служба не пропускає», — пояснив Карплюк.

Екс-мер Ірпеня також зазначив, що розширення переліку капітальних видатків з місцевих та обласних бюджетів для деокупованих територій в умовах воєнного стану дозволить громадам, які постраждали від російської агресії і були звільнені від окупації, швидше відновлюватися.

«Люди будуть повертатися додому, почне активніше працювати місцевий бізнес, а відтак активніше наповнюватимуться місцеві, обласні та державні бюджети. Тому я публічно звертаюся до Президента України Володимира Зеленського та Кабінет міністрів України та прошу звернути увагу на звернення депутатів Ірпінської міської ради. Визначену позицію у цьому зверненні твердо підтримує Інвестиційна рада Ірпеня та Фонд відродження Ірпеня, адже люди чекають відбудови свого житла і своїх міст», — додав Володимир Карплюк.

Поділитися