Поділитися


Бізнес-навчання в Ірпені є актуальним напрямком – Ірина Огороднікова

Останнім часом в Ірпені активно розвивається підприємницька сфера: відкривається багато нових магазинів, ресторанів, нових інфраструктурних об’єктів. Крім цього, робляться спроби розвивати підприємницькі здібності ірпінців та залучати гранти у розвиток нашого міста. Одним з таких кроків стало відкриття минулого року комунального офісу підтримки підприємництва “I-SMART”. Про напрями розвитку підприємництва в Ірпені та подальші перспективи розповість один із засновників “I-SMART” Ірина Огороднікова.

Центр розвитку підприємництва “I-SMART” – офіс підтримки підприємців, а також тих, хто планує розпочати власну справу, що є  спільним проектом Інвестиційної ради, Ірпінської агенції розвитку та КП “Контроль благоустрою міста”, відкритий 09.11.2018 року. 
Станом на сьогодні в Ірпінському регіоні зовсім відсутні будь-які Центри підтримки підприємництва, а також спеціалізовані тренінгові центри. А тому відбувається значний відтік молоді та представників МСБ до столиці у пошуках додаткових навчальних програм, семінарів, можливостей для нетворкінгу,  а також удосконалення спеціальних навичок ведення бізнесу.
Такі обставини і визначили ключову мету і завдання проекту “I-SMART”.
Основною метою проекту створення унікальної еко-системи для розвитку МСБ в Ірпінському регіоні шляхом спрощення доступу підприємців до грантових програм, з одного боку, та посилення присутності бізнесу у розвитку місцевої інфраструктури – з іншого, з подальшим обміном досвідом на регіональному рівні.

На запитання, які заходи плануються найближчим часом, Ірина відповіла:
– Насправді, плани, як то кажуть “наполеонівські”, тільки не вистачає днів в тижні і годин у добі. На сьогодні ми вже підписали меморандум про співробітництво із “АФНІР – Асоціація фахівців з нерухомості Ірпінського регіону” про комплексну підготовку і підвищення експертності фахівців в галузі нерухомості. В рамках даного меморандуму, наприклад, нещодавно ми провели тренінг на 100 чоловік з президентом американо-українського Міжнародного дослідницького університету Сергієм Стужуком на тему “Ефективні переговори”. Частина грошей було відправлено на благодійність.
Також ми запустили унікльний формат для нашого міста – це зустрічі для мам-підприємців “Moms-Entrepreneurs weekend Club”.

В цьому році ми також плануємо запустити формат бізнес-акселератора, створити фонд підтримки підприємців, активно запустити напрямок консультацій для підприємців з комплексним консалтинговим обслуговуванням. Більш детально про наші плани можна ознайомитись на сторінці https://www.facebook.com/pg/territoryismart



В останні роки в Ірпені активно розвивається бізнес: відкриваються нові заклади харчування, магазини тощо. Чи варто ще більше стимулювати розвиток підприємницьких здібностей ірпінців запитали в неї?
Відповіла: “Враховуючи запити самих підприємців – так. Чому взагалі ми прийшли до того, що бізнес-навчання – це актуальний напрямок? Все банально просто – елементарні опитування підприємців, які займаються бізнесом в Ірпені і їздять на тренінги до Києва, дає нам підставу для розуміння актуальності розвитку даного напрямку в нашому місті. Це нормальна тенденція для сучасних міст-сателітів мегаполісів. Сучасний бізнес будується на безперервному розвитку: якщо ти дієш за схемою минулого місяця, ти вже програв конкуренту + постійні зміни “правил гри” з тими ж контролюючими органами. Підприємець просто фізично не потягне здійснення такого моніторингу самостійно (можу із впевненістю стверджувати про даний факт як піприємець в минулому). А утримувати в штаті окремого спеціаліста з таких питань не завжди фінансово доцільно.
Тому ми і вирішили відкрити Центр підтримки підприємців в Ірпені.”

Про це інформує ПРАВДА ІРПЕНЯ.

Поділитися