Поділитися


В Ірпені відбувся Другий регіональний бізнес форум

«Підвищувати бізнес-обізнаність та буди в курсі останніх змін, не виїжджаючи з міста – основна ідея проекту «I-SMART», що був започаткований в місті Ірпінь в листопаді минулого року. Саме під таким лозунгом було організовано вже другий регіональній бізнес форум Центром підтримки підприємців «I-SMART», що наразі було проведено при підтримці Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської ОДА та міської ради.

 На заході були розглянуті можливості фінансування бізнесу за рахунок донорських організацій, нюанси оподаткування від CroweLF, керівник місцевого відділення «Ощадбанку» розповів про фінансові інструменти для МСП, засновник  «I-SMART» розкрила проблематику перевірок контролюючих органів, а також професійні тренери прокачали учасників прийомами побудови і мотивації команди.

Зокрема під час відкриття заходу Ярослав Вишня, голова Департаменту, підкреслив важливість державно-приватного партнерства, зокрема на рівні міст-сателітів столиці, серед яких особливу увагу заслуговує Ірпінь, а Михайло Міщанюк, представник комітету економічного розвитку ВРУ, наголосив на важливості підтримки малого та середнього бізнесу, як основної бюджетоутворюючої ланки.

Серед представників донорських організацій, що розповіли про можливості залучення фінансових коштів міжнародних установ, виступили Олена Фесенко, координатор проекту EEN-Ukraine, Ірина Осадча, представник Українського культурного фонду, Віктор Шулик, директор департаменту управління проектами рейтингового агентства IBI-Rating.

Експертом Комітету ВРУ з питань податкової і митної політики, головою податкового департаменту CroweLF, що є офіційним партнером заходів «I-SMART» та представником Crowe Global, Віталієм Смердовим було розкрито нюанси  податкової реформи, зокрема скандального законопроекту 1210. До речі, Crowe Global – восьма за розміром аудиторська мережа в світі, яка має більше 250 незалежних аудиторських і консультаційних компаній в 130 країнах світу. 

Огороднікова Ірина, що є засновником проекту «I-SMART», розповіла про аналітичну роботу,  попередження та захист під час перевірок контролюючих органів, зокрема: зміни, що готуються до внесення в Податковий кодекс та КЗпП щодо перевірок Держпраці та ДПС; ризики перекваліфікації підрядників за цивільно-правовими договорами у трудові; про те,  як підготуватися і пережити перевірку у 2020 році із конкретним алгоритмом дій, а також навела адміністративну та судову практика на конкретних кейсах.

Професійний  бізнес тренер в галузі управління командами Сергій Цибульський, якого за опитуванням учасників тренінгів «I-SMART» визнано найкращим тренером 2019 року, розкрив власний 20-річний досвід Практичних прийомів мотивації таких компаній, як Gillette, P&G, Kraft Foods, Tchibo, Strauss.

Нагадаємо, «I-SMART» – офіс підтримки підприємців, а також тих, хто планує розпочати власну справу, було відкрито 09.11.2018 року. 

В офісі, що розміщений в центрі міста, функціонує 1-й муніціпальний коворкінг, що є доступним на безоплатній основі для підприємців, зареєстрованих в м. Ірпінь.

В рамках проекту планується проведення ряду воркшопів, круглих столів, тренінгів та майстер-класів, а також вебінарів, індивідуальних консультацій з метою спрощення доступу підприємців до реєстраційних та дозвільних процедур, а також грантових програм.

Поділитися