Поділитися


Андрій Кравчук: «Якщо кожен лісгосп привезе в Ірпінь причеп деревини, ми перекриємо більшість дахів» 

Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук вважає, що держава має збільшити обсяг допомоги Ірпеню для термінового перекриття дахів будинків, зруйнованих під час бойових дій. Про це він сказав в інтерв’ю сайту «Київщина 24/7».

«З одного боку, я розумію, що в країні війна, й кошти державного бюджету першочергово спрямовуються на оборону. З іншого боку, усі розповідають, що Ірпінь – місто-Герой, але людям потрібна металочерепиця, шифер, деревина та інші матеріали для відновлення дахів. Я не розумію, чому по вертикалі влади не можуть спустити команду терміново привезти в Ірпінь необхідні деревоматеріали. Якщо кожен лісгосп країни привезе по одному причепу, ми перекриємо або законсервуємо більшість дахів», – наголосив Кравчук.

Він відзначив, що наразі на відновлення всіх населених пунктів Київської області з резервного фонду держбюджету виділили 400 млн грн, із яких Ірпінь отримав 150 мільйонів. Здебільшого ці кошти використовуються на заміну вікон, вхідних дверей і ремонт пошкоджених покрівель як приватного, так і багатоквартирного житлового фонду, а також закладів соціальної сфери. Понад 300 об’єктів отримають нові вікна за програмою, яка реалізовується через «Укрзалізницю». При цьому власники приміщень установлюють вікна за свій кошт.

Крім того, перший заступник мера Ірпеня закликав до більш раціонального визначення пріоритетів при виділенні державних коштів.

«На дорогу, яку зробили в сусідній Бучі, пішло 20 мільйонів гривень. За ці кошти можна було б закупити металочерепицю та шифер для людських будинків в Ірпені. Те ж саме з Меморіалом на мосту через річку Ірпінь. Я не знаю, хто його проєктував, але хіба не можна було запитати в міськради та громади Ірпеня, що нам сьогодні потрібно — Меморіал чи нормально функціонуючий міст із сучасними розв’язками?» – зазначив Андрій Кравчук.

Нагадаємо, за підрахунками експертів, на відновлення Ірпеня потрібно близько мільярда доларів: 800 мільйонів – на житлові будинки та майже 200 мільйонів – на соціальну, дорожню й інженерну інфраструктуру.

Поділитися