Поділитися


Комунальники Ірпеня обстежують технічний стан дитячих майданчиків

Викручені болти на гойдалці-балансирі, полущена фарба, відірваний спуск із корабля, обірваний канат на паруснику… Якими б надійними не були дитячі майданчики, та з часом, унаслідок активного користування, з ними стається й таке. Цей майданчик – у сквері імені Сидорука. Його облаштували більше п’яти років тому, коли будували й сам сквер.

Юлія Прибилова, начальниця КП «Управління благоустрою міста»:
«Майданчик знаходиться на відкритому просторі, під пекучим сонцем, під дощем, у сирості. Ми, як могли, протягом цих років його ремонтували, замінювали якісь деревяні елементи, але ж воно все одно має термін (експлуатації)».

Майстри уважно обстежують кожен елемент, виявляють несправності, які мають полагодити. Адже майданчик повинен бути не лише красивий, але й, у першу чергу, безпечний.

Юлія Прибилова:
«На весну ми, що зможемо, відремонтуємо. Але зробимо подання на сесію, щоб нам виділили кошти на заміну корабля. Дешевше буде купити новий, ніж ремонтувати».

Під пильною увагою комунальників не лише цей майданчик. Щоразу перед весною на підприємстві створюють спеціальну комісію й комплексно ревізують усі такі об’єкти в парках, скверах та на набережній. З минулого року «Управління благоустрою» опікується дитячими локаціями не лише в Ірпені, а й у селах громади. Наприклад, ось цей дитячий майданчик – на Співочому полі в Михайлівці-Рубежівці.

Юлія Прибилова:
«Є дерев’яні елементи, які вже прогнили, і треба їх замінювати, треба фарбувати дещо. Зараз будемо вирішувати, що робити з цим маленьким будиночком, тому що минулого року ми його укріплювали-укріплювали, але бачимо, що він також потребує ремонту».

Загалом майстри зауважують: в усіх дитячих майданчиків проблеми схожі. Але найприкріше, що нерідко їх створюють саме дорослі.

Надія Дроган, журналістка:
«Комунальники застерігають, що коли дорослі сідають на гойдалки, то гойдалки швидше ламаються, бо вони призначені не для дорослих, а для дітей. І розкажіть це всім. Я це роблю виключно для того, щоб вам передати. Зараз я встаю з цієї гойдалки і йду».

Поділитися