Поділитися


Ірпінські комунальники ремонтують дахи і не тільки

Даху 10-поверхівки на вулиці Миру, 18 в Ірпені дощ тепер не страшний. За два дні чотири працівники «УЖКГ “Ірпінь”» постелили тут 300 квадратних метрів нової рубероїдної покрівлі. Зазвичай така робота виконується не менше, ніж за тиждень.

Олександр Мостовий, начальник ремонтно-будівельної дільниці КП «УЖКГ “Ірпінь”»:
«Були неодноразові звернення жителів верхніх поверхів, де були часті протікання. Було прийняте рішення власними силами провести даний ремонт».

А вздовж сусіднього будинку розпочали заливати відмостку, щоб захистити від опадів фундамент. Будинку понад 50 років, і відмостки тут ніколи не було. Щоб залити одну сторону будинку, необхідно майже три куби бетонної суміші й задіяти вісім працівників. Це затратно не лише по часу, а й фінансово.

Олексій Зінкевич, заступник директора з експлуатації житлового фонду КП «УЖКГ “Ірпінь”»:
«У нас, як ви знаєте, прямі договори з власниками квартир, тобто з власниками будинку. І ми своїми силами робимо ту роботу, яка закладена в наш кошторис. Зробити повністю за один момент відмостку всього будинку фактично неможливо, тому що тариф для людей буде дуже високим. А так, якщо розбивати його на частини, то це й для людей непомітно, і робота робиться, і для підприємства не збитково».

Після того, як комунальники завершать вимощення по периметру будинку, вони займуться утепленням цоколя.

Поділитися