Поділитися


Вихованці ірпінської школи Фонду «Реал Мадрид» зустрілися зі світовими зірками спорту

Вихованці ірпінської соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид» зустрілися зі світовими зірками спорту, які приїхали на урочисте відкриття нової школи цього Фонду в Києві.

Серед знаменитих гостей були футболісти, які грали в мадридському «Реалі» – бразилець Роберто Карлос, португалець Луїш Фігу, колумбієць Едвін Конго та іспанець Хосе Еміліо Амавіска, видатні українські футболісти Олег Протасов, Анатолій Дем’яненко, Олексій Михайличенко, Олександр Шовковський і Владислав Ващук та баскетболіст, дворазовий чемпіон НБА Станіслав Медведенко. Також учасниками події стали мер Києва Віталій Кличко, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, директорка з розвитку міжнародного напрямку Фонду «Реал Мадрид» Роса Хіменез, керуюча з розвитку європейського напрямку Фонду Хелена Санчес, керівники компанії «Епіцентр» та громадської організації «Епіцентр дітям», яка є співзасновницею шкіл Фонду «Реал Мадрид» в Україні.  

На спортивне свято в столицю приїхали 8 дітей із Ірпеня, які стали переможцями мотиваційно-заохочувальної програми «Цінності Фонду “Реал Мадрид”». За дотримання цих цінностей (самооцінка, здоров’я, мотивація, командний дух, самостійність, рівність, повага) протягом минулого навчального року вихованці ірпінської школи отримували відповідні браслети. Троє дітей зібрали по 7 браслетів (повний набір), ще п’ятеро – по 6. Як винагороду вони отримали право на мотиваційну зустріч зі спортивними зірками. За сприятливих карантинних умов ці юні спортсмени також зможуть відвідати Мадрид.

Нагадаємо, соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид» відкрилася в Ірпені в жовтні 2019 року. На той час це був другий такий заклад в Україні. Зараз українська мережа шкіл Фонду налічує вже чотири заклади і є найбільшою у світі. Загалом школи Фонду «Реал Мадрид» працюють у 80 країнах. Там безкоштовно навчаються діти із соціально незахищених родин, які забезпечуються харчуванням, спортивним інвентарем та формою. Окрім тренувань із футболу та баскетболу, учні цих шкіл поглиблюють знання з загальноосвітніх дисциплін та вивчають іноземні мови. Найуспішніші вихованці отримують можливість навчатися й стажуватися у професіоналів із мадридського «Реалу». Діти відвідують Іспанію, де ходять на футбольні матчі, тренуються на базі «Реалу» та проводять ігри з вихованцями цього клубу.

Поділитися