Поділитися


Поліцейські офіцери Ірпінської громади отримали службові автомобілі

Чотири поліцейські офіцери Ірпінської громади отримали по новому службовому автомобілю «Renault Duster». Передача автівок 86 офіцерам із 9 областей України відбулася сьогодні в столиці, на території Національного музею «Київська фортеця». 35 машин вирушили в населені пункти Київщини. Крім того, поліцейським видали помпові рушниці.

Автівки оснащені аптечками та необхідними технічними засобами. Одна з машин, надана офіцерам Ірпінської громади, придбана за кошти місцевого бюджету.

У врученні ключів від автомобілів узяли участь Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, голова Національної поліції Ігор Клименко, начальник патрульної поліції Олександр Фацевич, керівники обласних поліцейських управлінь, очільники територіальних громад, а також представники посольства США в Україні.

Вітаючи учасників урочистостей, начальник Головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов зазначив, що нині в регіоні вже працюють 6 поліцейських станцій, а найближчим часом буде відкрито ще 37.

За результатами конкурсу офіцерами Ірпінської громади стали капітани поліції Євген Зелений і Антон Попов та старші лейтенанти Владислав Бобко і Дмитро Апончук.

Як повідомили в поліції Київщини, офіцери громад пройшли підготовку в Харківському національному університеті внутрішніх справ.  

Нагадаємо, в січні ц. р. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, керівники інших територіальних громад Приірпіння та Київського області підписали Меморандум про співпрацю з поліцією, який став вагомим кроком до впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади». Цей проєкт передбачає появу «шерифів», які, на відміну від дільничних інспекторів, 80–90% робочого часу перебуватимуть у громадах, житимуть там, знатимуть місцевих мешканців і їхні проблеми та будуть надаватиме якісні поліцейські послуги. Зі свого боку, громади візьмуть на себе частину фінансової підтримки роботи офіцерів. 

Поділитися