Поділитися


На ірпінських дорогах встановлюють люки європейського зразка

В Ірпені почали встановлювати нові каналізаційні люки європейського зразка. Їхня перевага в тому, що вони не створюють шуму при наїзді автомобілів і мають антивандальний захист. З ними легко обслуговувати колодязі, адже  кришка відкривається на 120 градусів, тоді  як у старих її потрібно знімати. Але найголовніше, ці люки не просідають в асфальт від навантаження та високих температур. Перші такі конструкції саме зараз встановлюють на вулиці Личака.

Олександр Стецюк, офіційний представник компанії – постачальника каналізаційних люків:

«Люк виготовлений з високоміцного чавуну. У даному випадку монтується люк класу навантаження 40 тонн для автомагістралей. Він має запас міцності плюс тридцять відсотків і витримує 50 тонн».

Процес монтажу нових люків принципово відрізняється від старого. Корпус встановлюють не на опорні кільця колодязів, як раніше, а за спеціальною технологією запресовують в асфальт. Такий інноваційних підхід і забезпечує стабільне положення люка на одній лінії з поверхнею дороги. Під впливом температур та навантаження люки «живуть» разом із асфальтом і не провалюются. Тому й назвали їх «плаваючими».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми експериментально зробили два люки, подивилися. Пройшло три місяці. На сьогоднішній день ми бачимо, що все в нормі, дуже якісно зроблено, і далі по місту будемо замовляти встановлення цих люків вже за європейською технологією»

У першу чергу в місті мінятимуть ті люки, які в аварійному стані. Поступово повністю перейдуть на європейську технологіювстановлення не лише каналізаційних люків, але й дощоприймачів. 

Поділитися