Поділитися


У середині травня в Ірпені стартують і фінішують 200-кілометрові велоперегони

15–16 травня відбудуться 200-кілометрові велоперегони «GRVL200 – Ірпінь 2021», які стартують і фінішують на ірпінській набережній. На подолання дистанції учасники матимуть 24 години. Генеральним спонсором пробігу виступило товариство «Відважних».

Спортсмени змагатимуться у двох категоріях: «gravel bike» (велосипеди типу циклокрос, гревел, турінг, МТБ дроп бар, монстеркрос із кермом «баран» або «dropbar») і «bicycle» (велосипеди будь-яких типів). У кожній категорій буде шість призових місць – по три для жінок і чоловіків.

До участі в перегонах допускатимуться особи не молодші 18 років зі справними велосипедами, застраховані від нещасних випадків. Обов’язковою є наявність шолома, світловідбивача (жилета або стрічки) для їзди в темний час доби та велосипедного світла.

Початок заходу – о 10:00 15 травня. На місці старту буде розташована кемпінг-зона, працюватиме виставка гревел-велосипедів і велоаксесуарів, фудкорт, спорт-бар тощо. 

Маршрут передбачатиме пересування асфальтованими та ґрунтовими дорогами, частина шляху проляже через ліс. На половині маршруту передбачений чекпойнт (контрольна точка), де кожен спортсмен повинен отримати відмітку в паспорті учасника та матиме змогу перекусити й поповнити запас води.

Нагородження переможців відбудеться 16 травня опівдні. 

Реєстрація учасників тривала до 10 травня.  

Нагадаємо, в останні роки Ірпінь активно задіяний у проведенні масштабних велопробігів. Торік у серпні організатори всеукраїнського веломарафону «Transukraїne – bikepacking race», що стартував у Новгороді-Сіверському й фінішував в Ужгороді, обрали Ірпінь як один із трьох чекпойнтів. 6 вересня минулого року через Ірпінь проліг маршрут міжнародних велоперегонів «Київська сотка», в яких узяли участь близько 2 тисяч спортсменів-аматорів. Як повідомив головний організатор змагань, цьогоріч учасники «Київської сотки» на дистанції 50 км фінішуватимуть в Ірпені.

Поділитися